Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

INICIJATIVA ZA IZMENE PRAVILNIKA O KRITERIJUMIMA I STANDARDIMA ZA FINANSIRANJE USTANOVA KOJE OBAVLJAJU DELATNOST OSNOVNOG I SREDNJEG OBRAZOVANJA I VASPITANJA


Pomoćnica gradonačelnika Beograda, Irena Vujović i gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu, Snežana Đurić, razgovarale su 18. novembra 2015. godine sa delegacijom Gradske uprave iz Novog Sada i dogovorili da pokrenu zajedničku inicijativ za izmenu Pravilnika o kriterijumima i standardima za finansiranje ustanove koja obavlja delatnost osnovnog obrazovanja i vaspitanja ("Sl. glasnik RS", br. 75/2015) i Pravilnika o kriterijumima i standardima za finansiranje ustanove koja obavlja delatnost srednjeg obrazovanja i vaspitanja ("Sl. glasnik RS", br. 72/2015 i 84/2015).

Gradska sekretarka za obrazovanje i dečju zaštitu, Snežana Đurić, kaže da je bilo reči o problemima primene navedenih pravilnika, kao i o izmeni drugog dela Pravilnika o kriterijumima i standardima za finansiranje ustanove koja obavlja delatnost srednjeg obrazovanja i vaspitanja ("Sl. glasnik RS", br. 72/2015 i 84/2015), koji nije bio obuhvaćen izmenama iz 2015. godine, a koje se odnose na materijalne troškove, izdvajanja koja je Grad dužan da daje školama.

Usaglasili smo se da Pravilnik o kriterijumima i standardima za finansiranje ustanove koja obavlja delatnost srednjeg obrazovanja i vaspitanja ne prati situaciju koja je aktuelna, zbog toga što deo tog pravilnika datira iz 1993, dok je prvi deo promenjen tokom 2015. godine, rekla je Đurić.

Dogovorili smo se da pokrenemo zajedničku inicijativu za izmenu tog Pravilnika i tom prilikom kontaktiraćemo i veće gradove poput Kragujevca i Niša, kako bi se i oni pridružili našem zajedničkom zahtevu, rekla je Đurić.

Izvor: Vebsajt Danas, 18.11.2015.
Naslov, Obeležavanje: Redakcija