Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

Radna grupa za upravljanje procesom reforme "Železnica Srbije": Tri nove kompanije u "Železnicama" - za prevoz putnika, prevoz robe i za infrastrukturu od 1. jula 2015. godine


Proces reformi "Železnica Srbije", koji vodi Radna grupa na čijem čelu je potpredsednica vlade Zorana Mihajlović, odvija se po planu i 1. jula treba da počnu sa radom tri nove kompanije u okviru "Železnica" - za prevoz putnika, prevoz robe i za infrastrukturu.

Kako je saopštio Kabinet potpredsednice vlade, na petom sastanku Radne grupe za upravljanje procesom reforme "Železnica", održanom 18. juna 2015. godine u Vladi Srbije, usvojeni su predlozi koncepata poslovanja novih kompanija, koji će biti prosleđeni upravljačkim organima tih preduzeća, a koje treba da potvrdi vlada.

Mihajlović, koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, istakla je važnost donošenja odluka uz aktivno učešće svih uključenih strana i stalni dijalog sa sindikatima.

Prema njenim rečima, cilj reformi je da "Železnice" postanu efikasnije, u korist kompanije i njenih zaposlenih.

Radna grupa je potvrdila da su reprezentativni sindikati blagovremeno obavešteni o predstojećim statusnim promenama, a Mihajlović je najavila da će uskoro biti organizovan i poseban sastanak u "Železnicama" na kojem će sa saradnicima odgovarati na pitanja zaposlenih i predstavnika sindikata.

Sastanku su prisustvovali svi članovi radne grupe, uključujući predstavnike nadležnih ministarstava u Vladi Srbije, međunarodnih finansijskih institucija, menadžmenta "Železnica" i predstavnici reprezentativnih sindikata.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 18.06.2015.