Zastava Bosne i Hercegovine

PRAVILNICI O PROGRAMU, USLOVIMA I NAČINU POLAGANJA STRUČNOG ISPITA ZA OBAVLJANJE POSLOVA OVERAVANJA MERILA I O USLOVIMA ZA OBAVLJANJE POSLOVA OVERAVANJA MERILA, NAČINU OVLAŠĆIVANJA I VOĐENJU REGISTRA OVLAŠĆENIH TELA: Pravilnici stupaju na snagu 21. januara 2017. godine


Donet je novi Pravilnik o programu, uslovima i načinu polaganja stručnog ispita za obavljanje poslova overavanja merila ("Sl. glasnik RS", br. 2/2017).

Ovim Pravilnikom propisuju se program, uslovi i način polaganja stručnog ispita kojim se dokazuje stručna osposobljenost lica za obavljanje poslova overavanja merila u odgovarajućoj oblasti za koju se privredni subjekt i drugo pravno lice ovlašćuje ili je ovlašćeno.

Pravilnik stupa na snagu 21. januara 2017. godine.

Donet je i Pravilnik o uslovima za obavljanje poslova overavanja merila, načinu ovlašćivanja i vođenju registra ovlašćenih tela ("Sl. glasnik RS", br. 2/2017)

Ovim Pravilnikom bliže se propisuju uslovi koje privredni subjekt treba da ispunjava za obavljanje poslova overavanja merila, način ispunjavanja tih uslova, način ovlašćivanja, vođenje registra ovlašćenih tela, kao i druga pitanja vezana za rad ovlašćenih tela.

Pravilnik stupa na snagu 21. januara 2017. godine.

Izvor: Vebsajt Agencije za mere i dragocene metale, 18.01.2017.
Naslov: Redakcija