Zastava Bosne i Hercegovine

JAVNA RASPRAVA O NACRTU ZAKONA O STANOVANJU I ODRŽAVANJU ZGRADA: RASPRAVA SE SPROVODI U PERIODU OD 18. NOVEMBRA DO 7. DECEMBRA 2015. GODINE


U postupku pripreme Nacrta zakona kojim se uređuju korišćenje i održavanje zgrade i zajedničkih delova zgrade, upravljanje zgradom, korišćenje i održavanje posebnih delova zgrade, stambena podrška, održivi razvoj stanovanja, registri i evidencije, nadzor nad primenom odredaba ovog zakona i druga pitanja od značaja za stambene odnose, pa u skladu sa navedenim, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sprovodi javnu raspravu o Nacrtu zakona o stanovanju i održavanju zgrada.

Javna rasprava o Nacrtu zakona sprovodi se u periodu od 18. novembra do 7. decembra 2015. godine.

Učesnici u javnoj raspravi su predstavnici državnih organa, javnih službi, privredni subjekti, stručna javnost i drugi zainteresovani učesnici.

Primedbe, predlozi i sugestije dostavljaju se Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Beograd, Nemanjina 22-26 ili elektronskim putem na e-mail adresu: vladan.doric@mgsi.gov.rs.

Prezentacije i rasprave o Nacrtu zakona vodiće se na okruglim stolovima, koje će organizovati Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u gradovima Republike Srbije, i to prema sledećem rasporedu:

Beograd - sreda, 18. novembar u 12 časova, Sava centar;

Novi Sad - petak, 20. novembar u 12 časova, Skupština grada;

Vršac - utorak, 24. novembar u 12 časova, Skupština opštine;

Subotica - petak, 27. novembar u 12 časova, Gradska kuća;

Čačak - 30. novembar 2015. godine, u 12 časova;

Niš - petak, 4. decembar u 12 časova, Regionalna privredna komora;

 Valjevo - ponedeljak, 7. decembar u 12 časova, Regionalna privredna komora.

Nova zakonska rešenja koja se tiču oblasti stanovanja, stambene podrške, održavanja i upravljanja zgradama u svojini više lica predstaviće predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i članovi Radne grupe za izradu Nacrta zakona.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, 16.11.2015.
Izvod iz vesti, Naslov, Obeležavanje: Redakcija