Zastava Bosne i Hercegovine

PREDSTAVLJANJE RADNE VERZIJE NACRTA ZAKONA O ZAŠTITI PRAVA NA SUĐENJE U RAZUMNOM ROKU U NIŠU: 18. JUL 2014. GODINE


Ministarstvo pravde upućuje poziv da se u petak, 18. jula 2014. godine, sa početkom u 11 časova, prisustvuje predstavljanju radne verzije Nacrta zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku (ONLINE), koje će biti organizovano u Apelacionom sudu u Nišu (ul. Vojvode Putnika bb, velika sala, 3. sprat).

Javnu raspravu će otvoriti predsednik Apelacionog suda u Nišu Dragan Jocić, a prezentaciju radne verzije Nacrta zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku učesnicima će predstaviti savetnik ministra pravde Zoran Balinovac, kao i sudija Apelacionog suda u Beogradu Jasmina Vasović.

Nacrt zakona je deo širokog spektra mera koji pokriva Nacionalna strategija za reformu pravosuđa, a koje imaju za cilj da pravdu učine dostupnijom građanima, povećaju poverenje građana u pravosuđe, smanje broj zaostalih predmeta, kao i broj predstavki protiv Republike Srbije pred Evropskim sudom za ljudska prava zbog povrede prava na suđenje u razumnom roku.

Na javnoj raspravi stručna i šira javnost biće u mogućnosti da da svoje primedbe i sugestije na Radnu verziju ovog zakona i da svojim aktivnim učešćem doprinese usvajanju najboljih zakonskih rešenja i omogućiti efikasniji i delotvorniji rad sudova.

Agenda - Niš, predstavljanje radne verzije Nacrta zakona o zaštiti prava na suđenje u razumnom roku (ONLINE)

Izvor: Vebsajt Ministarstva pravde, 17.7.2014.