Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

USVOJENO VIŠE ODLUKA IZ NADLEŽNOSTI PRIVREMENOG ORGANA GRADA BEOGRADA


Privremeni organ grada Beograda usvojio je više odluka iz svoje nadležnosti. Usvojen je Program mera podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za 2014. godinu. Ovim programom utvrđuje se planirani raspored sredstava za podsticaje koje obezbeđuje grad Beograd u cilju unapređenja poljoprivredne proizvodnje i ruralnog razvoja na teritoriji grada Beograda, kao i vrsta podsticaja, način korišćenja i uslovi ostvarivanja prava na dodelu podsticajnih sredstava za unapređenje razvoja poljoprivredne proizvodnje.

Doneta je odluka o ukidanju "Jugokoncerta" - ustanove za muzičku delatnost. Ova ustanova je ukinuta zbog višegodišnje blokade žiro-računa i nepostojanja zakonskih uslova za obavljanje ove delatnosti. Posao koji je do sada radila ova ustanova ubuduće će vršiti "Arena Beograd".

Privremeni organ grada Beograda usvojio je zaključke kojima je ovlastio predsednika Privremenog organa Sinišu Malog da zaključi ugovore o reprogramu kredita koje grad Beograd ima kod Komercijalne banke AD Beograd i AIK banke AD Niš. Reprogram zatečenih kredita kod ove dve komercijalne banke deo je mera koje sprovodi Privremeni organ u cilju konsolidacije teškog finansijskog stanja u kome se nalazi grad Beograd. U tom smislu, sve komercijalne banke koje imaju kredite plasirane gradu Beogradu potpisuju reprograme kojima grad oslobađaju obaveze vraćanja glavnice duga u 2014. godini.

Usvojen je Operativni plan odbrane od poplava na teritoriji grada Beograda za 2014. godinu, kao i Program podsticaja privatnim preduzećima u 2014. godini. Program podsticaja privatnim preduzećima u 2014. godini ima za cilj finansiranje malih i srednjih preduzeća i preduzetničke delatnosti na teritoriji grada Beograda.

Na sednici je doneta Odluka o potpisivanju ugovora sa kompanijom EPS snabdevanje za kupovinu električne energije za potrebe grada Beograda jer je ova kompanija na javnom tenderu dala najpovoljniju ponudu.

Usvojen je i Izveštaj o realizaciji lokalnog plana upravljanja otpadom grada Beograda od 2011 do 2020. godine.

Privremeni organ grada Beograda je formirao Radnu grupu za projekat "Beogradski metro". Predsednik Radne grupe je predsednik Privremenog organa Siniša Mali. Zadatak Radne grupe je da analizira urađenu Studiju opšteg koncepta metro sistema, da analizira usaglašenost generalnog koncepta metro sistema sa postojećim sistemom javnog gradskog prevoza, da analizira uticaj novih projekata, kao što su "Beograd na vodi" i nova autobusko-železnička stanica na Novom Beogradu i da pokreće inicijativu za eventualnu izradu dopunskih istraživanja i studija i predlaže način za njihovo sprovođenje.

Izvor: Vebsajt Grada Beograda, 17.3.2014.