Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SAVETOVANJE: "SUđENJE U RAZUMNOM ROKU I DRUGI KRIVIčNOPRAVNI INSTRUMENTI ADEKVATNOSTI DRżAVNE REAKCIJE NA KRIMINALITET" OD 17. DO 19. SEPTEMBRA 2015. GODINE


Ministar pravde, Nikola Selaković, učestvovaće 17. septembra 2015. godine na otvaranju 55. savetovanja Srpskog udruženja za krivičnopravnu teoriju i praksu, koje se održava od 17. do 19. septembra 2015. godine na Zlatiboru.

Svečano otvaranje biće održano u Kongresnom centru "Romanija" sa početkom u 10 časova. Ovogodišnje savetovanje čija je tema "Suđenje u razumnom roku i drugi krivičnopravni instrumenti adekvatnosti državne reakcije na kriminalitet" biće prilika da stručnjaci iz zemlje i inostranstva razmene znanja i iskustva iz oblasti krivičnog prava.

Pored ministra Selakovića, prisutnima će se obratiti i predsednik Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva, Dragomir Milojević, šefica Odeljenja za vladavinu prava i ljudska prava Misije OEBS-a u Srbiji, Romana Švajger, direktor Instituta za uporedno pravo u Beogradu, Jovan Ćirić, kao i direktor Pravosudne akademije, Nenad Vujić.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo pravde, 16.09.2015.