Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

MINISTARSTVO PRIVREDE: UVEDEN NADZOR U POSTUPKU PRENOSA BESPLATNIH AKCIJA NA ZAPOSLENE JAVNOG PREDUZEćA "RADIO TELEVIZIJA VRANJE"


Ministarstvo privrede pokrenulo je nadzor nad radom Agencije za privatizaciju u postupku prenosa besplatnih akcija na zaposlene Javnog preduzeća "Radio televizija Vranje" iz Vranja, nakon čega će preduzeti mere u skladu sa nadležnostima i naložiti Agenciji dalje postupanje.

Agencija za privatizaciju je 3. septembra 2015. godine donela rešenje o prenosu besplatnih akcija na zaposlene Javnog preduzeća "Radio televizija Vranje".

Ministarstvo kulture i informisanja je dopisom ukazalo da je postupljeno protivno odredbama Zakona o javnom informisanju i medijima ("Sl. glasnik RS", br. 83/2014 i 58/2015) i Uredbi o prenosu kapitala bez naknade zaposlenima kod izdavača medija ("Sl. glasnik RS", br. 65/2015) i zahtevalo ukidanje ovog rešenja, navedeno je u saopštenju Ministarstva privrede.

"Imajući u vidu zakonska rešenja i strateško opredeljenje Vlade Republike Srbije da se država na svim nivoima vlasti povlači iz osnivačkih prava kod izdavača medija, kako stoji u dopisu Ministartstva kulture, nedvosmisleno proizilazi zaključak da se celokupni kapital, posle neuspešne prodaje, prenosi zaposlenima, a ne samo njegov deo, kao u slučajevima privatizaciju društvenog kapitala privrednih subjekata u drugim privrednim oblastima", objasnili su u Ministarstvu privrede.

Izvor: Vebsajt Ministarstva privrede, 16.09.2015.