Zastava Bosne i Hercegovine

ZAKON O INSPEKCIJSKOM NADZORU: ZAKON PREDVIđA KONTROLU NEREGISTROVANIH SUBJEKATA


U cilju predstavljanja novih zakonskih rešenja iz oblasti inspekcijskog nadzora i njihove pravilne primene u praksi, USAID Projekat za bolje uslove poslovanja u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave i Regionalnom privrednom komorom Kragujevac, organizovao je prezentaciju Zakona o inspekcijskom nadzoru ("Sl. glasnik RS", br. 36/2015 - dalje: Zakon).

Državni sekretar u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave (MDULS), Željko Ožegović, naglasio je da Zakon donosi povezivanje 36 različitih inspekcija sa ciljem sprečavanja korupcije, poboljšanja uslova za buduće investitore i suzbijanje sive ekonomije.

Prezentaciji Zakona je prisustvovalo preko 50 učesnika – predstavnika inspekcija na lokalnom i regionalnom nivou, privrednika i njihovih udruženja.

Predsednik Regionalne privredne komore Kragujevac, Predrag Lučić, je naglasio kako novi Zakon uvažava zahteve privrednika i, što je najbitnije, predviđa kontrolu neregistrovanih subjekata.

Prezentaciju Zakona o inspekcijskom nadzoru je održao Milan Stefanović, ekspert za privrednu regulativu i ekonomsko upravljanje na USAID Projektu za bolje uslove poslovanja. Nakon prezentacije predstavnici Ministarstva, USAID BEP i Privredne komore odgovarali su na pitanja učesnika.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, 16.07.2015.