Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ADVOKATSKA KOMORA VOJVODINE: AKV TRAżI SPROVOđENJE IZBORA U ADVOKATSKOJ KOMORI SRBIJE, JER SU MANDATI SADAšNJIH FUNKCIONERA ISTEKLI


Nema reforme pravosuđa dok svaka vlast u Srbiji pokušava da ga stavi pod svoju kontrolu, smatra predsednik Advokatske komore Vojvodine, Srđan Sikimić.

"Reforma pravosuđa nije otpočela i pitanje je kada će. Nije to problem samo ove vlasti...ali ono što se u Srbiji smatra reformom je u stvari pokušaj svake političke garniture da ga stavi pod svoju kontrolu", rekao je Sikimić.

Prema njegovim rečima, problem je i što trenutna garnitura ljudi koja vodi Advokatsku komoru Srbije "nema mandate da obavlja tu dužnost, jer im je mandat istekao".

"Takvo stanje je nezakonito. Insistiramo da se oni povuku, kako bismo mogli da legalno sprovedemo izbore i da Advokatska komora Srbije nastavi da funkcioniše bez problema", rekao je Sikimić.

On je dodao i da Advokatska komora Vojvodine trenutno perfektno posluje, da se bavi i edukacijom advokata i advokatskih pripravnika, kao i da imaju intenzivnu međunarodnu saradnju sa komorama iz bivše Jugoslavije i zemalja Evropske unije.

Izvor: Vebsajt RTV, Sandra Iršević, 13.05.2016.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija