Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

U PRIPREMI NOVA MEDIJSKA STRATEGIJA: Nacionalni konvent o EU biće uključen u izradu strategije


Na sednici Radne grupe Nacionalnog konventa o EU koja prati pregovore o pristupanju u Poglavlju 10 Informaciono društvo i mediji, najavljeno je učešće Konventa u konsultacijama tokom izrade strategije o medijima, Ministarstva kulture i informisanja.

Nino Brajović, državni sekretar u Ministarstvu kulture, tim povodom je rekao da je osnovan tim koji radi na tekstu strategije o medijima, "a Nacionalni konvent o EU će biti uključen u konsultacije u narednoj fazi".

Koordinatorka NKEU, Nataša Dragojlović, podvukla je značaj osnivanja Međusektorske grupe za slobodu izražavanja i medije, sredinom prošle godine, za horizontalno praćenje ovih tema kroz različita poglavlja.

Nikola Marković, koordinator Radne grupe, je potvrdio da su preporuka Radne grupe iz decembra 2016. upućene nadležnim institucijama od kojih se redakcija još uvek očekuje.

"Suštinski problem ostaje nedostatak administrativnih kapaciteta u nadležnom ministarstvu za sprovođenje potrebnih mera u okviru pristupanja Srbije EU. To je dodatno otežano postojećom zabranom zapošljavanja u državnim organima", rekao je Marković.

Izvor: Vebsajt Evropskog pokreta, 15.03.2017.
Naslov: Redakcija