Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

STRUČNI TIM MINISTARSTVA PRAVDE I ADVOKATSKE KOMORE SRBIJE POČEO SA RADOM NA PRONALAŽENJU REŠENJA POVODOM PROTESTA ADVOKATA: KLJUčNE TEME: FORMA UGOVORA O PROMETU NEPOKRETNOSTI I FORME UGOVORA KOJI SU DEFINISANI ČLANOM 82. ZAKONA O JAVNOM BELEżNIšTVU


Pravna baza Paragraf Lex

Ministarstvo pravde Vlade Republike Srbije saopštilo je da je stručni tim u čijem sastavu su predstavnici ministarstva i Advokatske komore Srbije započeo rad na pronalaženju rešenja povodom protesta advokata i njihovih zahteva.

Na sastanku su definisane ključne teme o kojima će stručni tim razgovarati narednih dana, a to su: forma ugovora o prometu nepokretnosti, kao i forme ugovora koji su definisani Članom 82. Zakona o javnom beležništvu ("Sl. glasnik RS", br. 31/2011, 85/2012, 19/2013, 55/2014 - dr. zakon, 93/2014 - dr. zakon i 121/2014).

Takođe, razgovaraće se i o postupku solemnizacije ugovora i legalizaciji za sve ostale pravne poslove.

Sastanak, na kojem su prisustvovali predsednik Advokatske komore Čačka Jasmina Milutinović, Mirjana Jovanović Tomić i Tanja Arsić iz Advokatske komore Vojvodine, pomoćnici ministra pravde Čedomir Backović i Nela Kuburović, kao i direktor Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo Dejan Đurđević, protekao je u konstruktivnom razgovoru, a naredni susret je zakazan za sredu, 17. decembar, navodi se u saopštenju.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 15.12.2014.