Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

APELACIONI SUD: NEDOPUSTIVO IZNOŠENJE STAVOVA KOJI NEMAJU UPORIŠTE U SUDSKOJ ODLUCI


Predsednik Apelacionog suda u Beogradu Duško Milenković izjavio je danas da su neprimerene optužbe Fonda za humanitarno pravo (FHP) na račun rada te institucije i da su zapravo "ozbiljan pritisak na sud".

Milenković je u pisanoj izjavi ocenio da je takav način komentarisanja sudskih odluka, "izvlačenjem iz konteksta odluke zaključaka koji ne proizlaze iz same odluke", neprimeren FHP-u i da predstavlja ozbiljan pritisak na rad Apelacionog suda u Beogradu koji je, kako je istakao, deo nezavisne, sudske, grane vlasti.

"Po nalaženju Apelacionog suda, ne može se samo mesto gde se događaj odigrao vezati sa tim da svaka radnja nekog lica koje je bilo prisutno predstavlja i ratni zločin, te je potrebno utvrditi jasne razloge vezano za 'emotivnu vezu' oštećene i nakita kako bi se utvrdilo da su na taj način oštećenima nanete duševne patnje i izvršen ozbiljan nasrtaj na njihovo dostojanstvo", precizirao je Milenković.

On je podsetio da predmet za ratne zločine nije pravosnažno okončan i da je nedopustivo iznošenje stavova koji nemaju uporište u sudskoj odluci, a kojima se narušava ugled Apelacionog suda. 

Izvor: RTV