Zastava Bosne i Hercegovine

SAOPŠTENJE SA SEDNICE VLADE RS ODRŽANE 13.6.2014. GODINE: UTVRđENI PREDLOZI ZAKONA O POTVRđIVANJU SPORAZUMA IZMEđU VLADE SRBIJE I VLADE RUSKE FEDERACIJE O VOJNOJ SARADNJI, ZAKONA O POTVRđIVANJU SPORAZUMA IZMEđU VLADE SRBIJE I VLADE REPUBLIKE MOLDAVIJE O SARADNJI U OBLASTI ODBRANE I ZAKONA O POTVRđIVANJU MEMORANDUMA O RAZUMEVANJU IZMEđU VLADE SRBIJE I UJEDINJENIH NACIJA KOJI OBEZBEđUJE RESURSE PRELAZNIM SNAGAMA UN-A U LIBANU


Vlada Republike Srbije obrazovala je na današnjoj sednici tim za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima, čiji je zadatak da unapredi bezbednost saobraćaja i smanji broj saobraćajnih nezgoda.

Tim, koji predvodi potpredsednik Vlade i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, sačiniće Nacionalnu strategiju bezbednosti saobraćaja i plan za njeno sprovođenje.

Vlada je usvojila Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Ruske Federacije o vojnoj saradnji.

Usvojen je i Predlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Srbije i Vlade Republike Moldavije o saradnji u oblasti odbrane.

Na sednici je usvojen i Predlog zakona o potvrđivanju memoranduma o razumevanju između Vlade Srbije i Ujedinjenih nacija koji obezbeđuje resurse prelaznim snagama UN-a u Libanu.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 15.6.2014.