Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACRT ZAKONA O PRIVREDNIM KOMORAMA: ČLANOVI UPRAVNOG ODBORA PRIVREDNE KOMORE BEOGRADA TRAżE DA SE I U BUDUćEM KOMORSKOM SISTEMU, ZADRżI PRAVNI SUBJEKTIVITET PKB


Beogradski privrednici podržavaju modernizaciju, koja ima za cilj jak i jedinstven komorski sistem, koji će biti istinski zaštitnik i promoter interesa privrede, ali i pouzdan partner državi u sprovođenju ekonomskih politika, kao što je to slučaj u mnogim zemljama Evropske unije.

Budući komorski sistem mora da pruža veći obim i bolji kvalitet usluga, koje su zasnovane na realnim potrebama naše privrede, ocenjuju privrednici. Oni takođe ukazuju i na neophodnost da se, i u novom Zakonu o privrednim komorama("Sl. glasnik RS", br. 65/2001, 36/2009 i 99/2011 - dr. zakon), uvaži objektivna pozicija Privredne komore Beograda, budući da sve države u Evropi imaju komoru glavnog grada sa jasno određenim statusom i položajem, rečeno je u Privrednoj komori Beograda.

U raspravi o radnoj verziji Nacrta zakona o privrednim komorama, članovi Upravnog odbora Privredne komore Beograda založili su se da PKB, i u budućem komorskom sistemu, zadrži svoj pravni status, odnosno da ima pravni subjektivitet. Beograd i u Ustavu Republike Srbije ("Sl. glasnik RS", br. 98/2006) ima poseban status kao glavni grad, a privreda glavnog grada čini 40 odsto srpske privrede, podsetili su privrednici.

Izvor: Vebsajt Privredna komora Beograda, 13.10.2015.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija