Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UREDBA O USLOVIMA I NAČINU DODELE I KORIŠĆENJA SREDSTAVA ZA PODSTICANJE RAZVOJA DOMAĆEG TURIZMA INTENZIVIRANJEM KORIŠĆENJA TURISTIČKE PONUDE U REPUBLICI SRBIJI: IZMENOM UREDBE AKCIJA PODELE VAUčERA BIćE NASTAVLJENA I U 2016. GODINI, DOK ćE PROCEDURA BITI POJEDNOSTAVLJENA


Vlada Srbije je 18. juna 2015. godine usvojila Uredbu o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava za podsticanje razvoja domaćeg turizma intenziviranjem korišćenja turističke ponude u Republici Srbiji ("Sl. glasnik RS", br. 53/2015 - dalje: Uredba), koja predviđa podelu vaučera za subvencionisano korišćenje usluge smeštaja u ugostiteljskim objektima u Srbiji.

Rok za prijavu za vaučere za subvencionisani odmor u Srbiji ističe 15. oktobra 2015. godine. Akcija promocije domaćeg turizma dala je dobre rezultate pa će stoga biti nastavljena i u 2016. godini.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, Rasim Ljajić, nedavno je najavio da će akcija podele vaučera biti nastavljena i naredne godine i da će od 1. januara 2016. građani vaučere moći da koriste tokom cele godine.

Važeća Uredbabiće promenjena tako što će biti pojednostavljene procedure za dobijanje vaučera, rekao je Ljajić.

"Verovatno ćemo povećati i obuhvat građana koji imaju pravo da koriste vaučere i već smo krenuli u pripremu promene važeće Uredbe", objasnio je ministar.

Ljajić je naglasio da će Ministarstvo nastaviti sa projektima razvoja turističke infrasrukture.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 14.10.2015.
Izvod iz vesti, Naslov, Obeležavanje: Redakcija