Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

TREĆA SEDNICA DRUGOG REDOVNOG ZASEDANJA NARODNE SKUPŠTINE RS U 2014. GODINI: ZAKLJUčEN ZAJEDNIčKI JEDINSTVENI PRETRES O PREDLOZIMA ZAKONA SA DNEVNOG REDA


Drugog dana rada, 14. oktobra, pre prelaska na rad po dnevnom redu sednice, predsednici, odnosno ovlašćeni predstavnici poslaničkih grupa, narodni poslanici prof. dr Janko Veselinović, Žika Gojković, Milan Korać, Miodrag Linta i Borislav Stefanović zatražili su obaveštenja i objašnjenja u skladu sa članom 287. Poslovnika Narodne skupštine.

Narodna skupština započela je zajednički jedinstveni pretres o predlozima zakona iz tačaka 2, 3, 4 i 5 dnevnog reda sednice, odnosno o Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Hrvatske o saradnji u zaštiti od prirodnih i drugih katastrofa, Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Makedonije o uzajamnom priznavanju vozačkih dozvola, Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Rumunije o otvaranju međunarodnog graničnog prelaza Vračev Gaj (Republika Srbija) i Sokol (Rumunija) na srpsko-rumunskoj državnoj granici i Predlogu zakona o potvrđivanju Sporazuma između Vlade Republike Srbije i Vlade Rumunije o otvaranju međunarodnog graničnog prelaza Golubac (Republika Srbija) i Nova Moldova (Rumunija) na srpsko-rumunskoj državnoj granici, koje je podnela Vlada.

U ime predlagača, predložene zakone obrazložio je ministar bez portfelja mr Velimir Ilić.

Narodna skupština je vodila i zaključila zajednički jedinstveni pretres o predlozima zakona iz tačaka 2, 3, 4 i 5 dnevnog reda sednice.

U nastavku sednice, Narodna skupština je započela i zaključila jedinstveni pretres o Predlogu odluke o izmenama Odluke o izboru članova i zamenika članova odbora Narodne skupštine Republike Srbije, koji je podnela Poslanička grupa Socijalistička partija Srbije.

Narodna skupština nastavlja sa radom u sredu, 15. oktobra, u 11 časova.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 14.10.2014.