Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

APEL MINISTARSTVA FINANSIJA PREDSTAVNICIMA ADVOKATURE DA IMENUJU OVLAŠĆENE PREGOVARAČE KAKO BI RADNA GRUPA ŠTO PRE POČELA SA RADOM VEZANO ZA PAUŠALNO OPOREZIVANJE ADVOKATA


Povodom ponovnog neodržavanja sastanka Radne grupe koju bi trebalo da čine predstavnici advokature Srbije, Ministarstva finansija i Ministarstva pravde, Ministarstvo finansija poziva predstavnike advokature da u što kraćem roku usaglase stavove za nastavak pregovora i imenuju ovlašćene pregovarače kako bi radna grupa što pre počela sa radom.

Podsećamo, 2. jula na sastanku ministara finansija i pravde sa predstavnicima advokature postignut je dogovor da se formira mešovita radna grupa koju će činiti tri predstavnika advokature, dva iz Ministarstva finansija i jedan predstavnik iz Ministarstva pravde. Radna grupa trebalo je da počne sa radom u ponedeljak, 7. jula, međutim, do danas nije održan nijedan sastanak jer predstavnici advokature nisu mogli da opredele tri člana radne grupe, saglasno dogovoru sa ministrima finansija i pravde.

Apelujemo na predstavnike advokature da što pre dođu do konsenzusa oko izbora članova radne grupe iz svojih redova i opredele tri člana koji će predstavljati sveobuhvatni, zajednički interes advokature Srbije, kako bi radna grupa što pre pristupila nalaženju održivih rešenja za obračunavanje paušalnog poreza.

Ministarstvo finansija spremno je da sasluša usaglašene zahteve ovlašćenih pregovarača i nastaviće da radi na pronalaženju rešenja koje će biti na uzajamnu korist, kako advokata, tako i svih građana Srbije.

Izvor: