Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O ULAGANJIMA: POčELA DA RADI RAZVOJNA AGENCIJA SRBIJE, čIME SU UGAšENE AGENCIJA ZA STRANA ULAGANJA I PROMOCIJU IZVOZA SRBIJE I NACIONALNA AGENCIJA ZA REGIONALNI RAZVOJ


Razvojna agencija Srbije (RAS), koja je formalno počela da radi u ponedeljak 11. januara 2016. godine, kada su ujedno ugašene Agencija za strana ulaganja i promociju izvoza Srbije (SIEPA) i Nacionalna agencija za regionalni razvoj agencije (NARR), preuzela je od te dve agencije ukupno 125 projekata, izjavila je predsednica Upravnog odbora nove Agencije, Tamara Jurinić.

Jurinićeva, koja je savetnica ministra privrede, naglasila je u razgovoru da nije bilo prekida u kontinuitetu rada sa investitorima, niti u sprovođenju programa podrške domaćoj privredi.

Ona je navela da kontinuitet u radu ne znači i da je Razvojna agencija Srbije (RAS) preuzela sve zaposlene u SIEPA i NARR.

"RAS nije preuzela ni jedan ugovor o radu iz dve ugašene agencije. U odnosu na SIEPA i NARR, koje su imale ukupno oko stotinu zaposlenih, RAS će imati upola manje radnika", rekla je Jurinić.

Podizanjem nivoa kvaliteta rada i zahteva prema zaposlenima, rekla je ona, apsolutno će biti održan kvalitet usluga, bez obzira što će delatnost RAS biti proširena i što su pred nju postavljeni ambiciozni ciljevi.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 14.01.2016.
Naslovna: Redakcija