Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O SLOBODNOM PRISTUPU INFORMACIJAMA OD JAVNOG ZNAČAJA: ODRżANA OBUKA OVLAšćENIH LICA ZA POSTUPANJE PO ZAHTEVIMA ZA PRISTUP INFORMACIJAMA OD JAVNOG ZNAčAJA U REPUBLIčKIM ORGANIMA VLASTI


Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, Rodoljub Šabić, uz učešće predstavnika Upravnog suda i sudija, održao je skup posvećen obuci ovlašćenih lica za postupanje po zahtevima za pristup informacijama od javnog značaja u republičkim organima vlasti, saopšteno je iz kancelarije Poverenika.

Kako je navedeno, obuka "Otvorena pitanja u vezi sa primenom Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja" je organizovana na molbu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu i prisustvovalo je joj nekoliko desetina ovlašćenih lica iz više organa vlasti.

Poverenik je naveo da je skup bio vrlo koristan, a istovremeno, međutim, smatra da veliki i konstantno rastući broj žalbi koje prima ukazuju na potrebu kontinuiranog obučavanja ovlašćenih lica.

Kontinuirano obučavanje u svrhu što kvalitetnijeg izvršavanja obaveza i ostvarivanja prava građana je profesionalna dužnost tih lica, odnosno organa u kojima rade. Poverenik će kao i što je to i do sada činio maksimalno nastojati da im, u granicama objektivnih mogućnosti, pomogne, navodi se u saopštenju Poverenika.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 11.12.2015.
Naslov: Redakcija