Zastava Bosne i Hercegovine

NARODNA SKUPŠTINA RS: 14. OKTOBRA NASTAVAK DRUGE SEDNICE DRUGOG REDOVNOG ZASEDANJA NARODNE SKUPšTINE U 2015. GODINI - RASPRAVA O DVE KADROVSKE ODLUKE IZ OBLASTI PRAVOSUđA, ZBIRNOJ LISTI KANDIDATA ZA IZBOR PRVE POLOVINE čLANOVA NACIONALNOG PROSVETNOG SAVETA, PREDLOGU ODLUKE O RAZREšENJU čLANA NACIONALNOG SAVETA ZA VISOKO OBRAZOVANJE


Nastavak Druge sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine u 2015. godini biće održan 14. oktobra 2015. godine, sa početkom u 10 časova, u velikoj sali.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srbije nastaviće rad obejdinjenom raspravom o dve kadrovske odluke iz oblasti pravosuđa.

Reč je o predlozima odluka o:

  • prestanku funkcije predsedniku Privrednog suda u Čačku, koji je podneo Visoki savet sudstva;
  • izboru sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, koji je podneo Visoki savet sudstva.

Pošto završe tu raspravu, trebalo bi da pređu na objedinjenu raspravu o:

  • Zbirnoj listi kandidata za izbor prve polovine članova Nacionalnog prosvetnog saveta na period od šest godina, koji je podneo Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo;
  • Predlogu odluke o razrešenju člana Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, koji je podneo Odbor za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo.

13. oktobra 2015. godine poslanici su završili objedinjeni načelni pretres o predlozima zakona o:

  • izmenama i dopunama Zakona o bezbednosti i zdravlju na radu;
  • uslovima za upućivanje zaposlenih na privremeni rad u inostranstvo i njihovoj zaštiti;
  • potvrđivanju Konvencije o nadležnosti, merodavnom pravu, priznanju i izvršenju odluka i saradnji u materiji roditeljske odgovornosti i mera za zaštitu dece.

Poslanici vladajuće većine poručili su da su zakonska rešenja u oblasti rada usmerena ka poboljšanju uslova u kojima rade radnici u Srbiji i njihovoj većoj zaštiti, dok je opozicija raspravu iskoristila da ukaže na loše uslove rada, tvrdeći da su srpski radnici najlošije plaćeni u svetu i Evropi.

Izvor: Vebsajt Novosti, 13.10.2015.
Izvod iz vesti, Naslov, Obeležavanje: Redakcija