Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

DO KRAJA 2015. GODINE BIĆE USVOJENO SEDAM ZAKONA KOJI ĆE POBOLJŠATI PRIVREDNI AMBIJENT


Predlog zakon o ulaganjima će biti na skupštinskoj raspravi naredne sedmice, a Ministarstvo privrede će do kraja 2015. godine doneti još sedam zakona koji će poboljšati poslovni ambijent, najavio je ministar privrede, Željko Sertić.

On je rekao i da će tih sedam zakona, "na sveobuhvatan način pripremiti poslovni ambijent u Srbiji za buduće događaje".

"Svi zakoni koje u budućem periodu budemo donosili odnosiće se uglavnom na stvaranju pretpostavki da svi koji posluju u Srbiji imaju poverenje i sposobnost da realizuju svoje aktivnosti, ne samo u svom aranžmanu, već i kada rade sa državnim organima, od republike do lokala", naveo je ministar.

Sertić je podsetio i da je Predlogom zakona o ulaganjima obezbeđen jednak tretman stranih i domaćih ulagača, "ali su i na efikasan način rešeni odnosi između republičkih i državnih organa sa lokalnom samoupravom".

"Samo u tom spoju možemo napraviti dobar ambijent u kome neće biti lutanja za dokumentacijom i papirologijom, predugog čekanja, nego će se znati ko za šta odgovara i kakvi su rokovi", rekao je Sertić.

Ministar je krajem avgusta, kako je Paragraf prenosio, najavio da je u pripremi niz zakona koji će popraviti privredno okruženje i stvoriti dobar ambijent za poslovanje i domaćih i stranih investitora, među kojima su i:

  • Zakon o ulaganjima,
  • Zakon o sporazumnom finanijskom restrukturiranju,
  • Zakon o izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika,
  • Novi zakon o stečaju,
  • Zakon o privremenim ograničenjima prava.

Od navedenih propisa tri će se naći na dnevnom redu Treće sednice Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2015. godini, koja je zakazana za 20. oktobar 2015. godine, i to predlozi zakona o ulaganjima, izmenama i dopunama Zakona o Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika i sporazumnom finansijskom restrukturiranju.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 13.10.2015.
Izvod iz vesti, Naslov, Obeležavanje: Redakcija