Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACRT UREDBE O SPORAZUMIMA IZMEĐU UČESNIKA NA TRŽIŠTU ŽELEZNIČKOG, DRUMSKOG I SAOBRAĆAJA NA UNUTRAŠNJIM VODNIM PUTEVIMA KOJI SE IZUZIMAJU OD ZABRANE: Sugestije na Nacrt uredbe dostavljaju se do 27. septembra 2017. godine


Komisija za zaštitu konkurencije je pripremila Nacrt uredbe o sporazumima između učesnika na tržištu železničkog, drumskog i saobraćaja na unutrašnjim vodnim putevima koji se izuzimaju od zabrane, čije će donošenje predložiti Vladi Republike Srbije, u skladu sa nadležnostima utvrđenim Zakonom o zaštiti konkurencije ("Sl. glasnik RS", br. 51/2009 i 95/2013).

Namera Komisije je da novom uredbom uredi uslove za izuzeće od zabrane sporazuma u oblasti železničkog i drumskog saobraćaja i saobraćaja na unutrašnjim vodnim putevima, uzimajući u obzir specifična obeležja sektora saobraćaja, a koji nisu uređeni opštim pravilima zaštite konkurencije.

Komisija poziva sve učesnike na tržištu, poslovna udruženja, advokatske kancelarije, stručnu javnost i druga zainteresovana lica, da u periodu do 27. septembra 2017. godine, dostave Komisiji svoje komentare i mišljenja na tekst Nacrta uredbe putem adrese elektronske pošte komentar@kzk.gov.rs.

Izvor: Vebsajt Komisija za zaštitu konkurencije, 12.09.2017.
Naslov: Redakcija