Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

REPUBLIČKA KOMISIJA ZA ZAŠTITU PRAVA U POSTUPCIMA JAVNIH NABAVKI: ZA JAčANJE SISTEMA ZAšTITE PRAVA U POSTUPCIMA JAVNIH NABAVKI, NJEGOV RAZVOJ I UNAPREđENJE NEOPHODNI SU REGIONALNA SARADNJA I RAZMENA ISKUSTAVA


Regionalna saradnja i razmena iskustava neophodni su za jačanje sistema zaštite prava u postupcima javnih nabavki, njegov razvoj i unapređenje, zaključili su visoki predstavnici zemalja regiona iz sektora javnih nabavki, na Okruglom stolu održanom u Beogradu.

Na dvodnevnom skupu, posvećenom najčešćim neregularnostima u oblasti zaštite prava u postupcima javnih nabavki, učestvovali su predstavnici tela nadležnih za žalbe/zaštitu prava u postupcima javnih nabavki iz Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, BiH, Makedonije i Srbije, saopšteno je iz Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki.

Okrugli sto je organizovan u okviru Tvining Lajt projekta Evropske unije "Jačanje zaštite prava u postupcima javnih nabavki u Srbiji", koji ima za cilj jačanje kapaciteta Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, upoznavanje sa praksom Suda pravde EU u oblasti javnih nabavki i dalje usklađivanje sa zakonodavstvom EU.

Skup je otvorila Hana Hukić, predsednica Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki. O efikasnosti sistema zaštite prava u postupcima javnih nabavki sa stanovišta naručilaca govorio je Stevan Radunović, predsednik Udruženja profesionalaca u javnim nabavkama, navodi se u saopštenju.

Izvor: Vebsajt Dnevnik, 13.09.2016.
Naslov: Redakcija