Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: 11. SEPTEMBRA 2015. GODINE PREDSTAVLJENA PARLAMENTARNA GRUPA ZA OTVORENI PARLAMENT


11. septembra 2015. godine je u Narodnoj skupštini Republike Srbije predstavljena novoformirana Parlamentarna grupa za otvoreni parlament koja okuplja narodne poslanike pozicije i opozicije, sa ciljem otvaranja Narodne skupštine ka javnosti i pospešivanja njene predstavničke funkcije radi bolje i kvalitetnije komunikacije sa građanima.

"Želimo da rad parlamenta, rad narodnih poslanika, ali i rad stručnih službi učinimo što transparentnijim, što boljim, da radimo na tome da sprečavamo korupciju, sukob interesa i da parlament postane ono što mu i pripada po Ustavu i zakonima, jedan od glavnih i nosećih stubova razvoja Republike Srbije", istakao je predsedavajući Grupe i potpredsednik Narodne skupštine, Vladimir Marinković.

On je najavio održavanje "Nedelje parlamentarizma" u oktobru 2015. godine, koju će Narodna skupština realizovati u saradnji sa partnerima iz civilnog sektora i međunarodnih organizacija, i izrazio uverenje da Narodna skupština Republike Srbije ima sve preduslove da uz njihovu podršku ostvari sve svoje četiri funkcije na dobrobit i korist građana Srbije.

Pored potpredsednika Marinkovića na predstavljanju Grupe govorili su predstavnici partnerskih organizacija, i to Vukosava Crnjanski, direktorka CRTE i predstavnica inicijative Otvoreni parlament, kao i Jan Lueneburg, šef Odeljenja za demokratizaciju Misije OEBS u Srbiji.

Izvor: Press služba Skupštine Srbije, 11.09.2015.