Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NACRT ZAKONA O ULAGANJIMA: JAVNA RASPRAVA SPROVODIćE SE OD 14. APRILA DO 5. MAJA


Ministar privrede Željko Sertić najavio je da će zakon o ulaganjima stvoriti dosta kvalitetnije uslove za realizaciju budućih investicija, kako stranih, tako i domaćih.

On je rekao da će u tom smislu biti veoma važno osnivanje Razvojne agencije Srbije, koja će preuzeti nadležnosti Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA) i Nacionalne agencije za regionalni razvoj, ali će biti dodate i nove aktivnosti.

Sertić je rekao i da će ovim zakonom formalno-pravno biti izjednačena pozicija domaćih i stranih ulagača.

Zakonom će, kako je naveo, biti definisani i neki detalji koji su važni za efikasnu realizaciju projekata po nivoima.

"Imaćemo lokalne, regionalne i nacionalne projekte, pa će u skladu sa tim biti definisani timovi koji će ih sprovoditi", ukazao je ministar.

U institucionalnom smislu, kako je naveo, na lokalnom nivou će biti formirane lokalne kancelarije za investicije koje će biti pod direktnim patronatom gradonačelnika, odnosno predsednika opštine kako bi njih uključili u ceo proces.

Zakonom je, kako je naveo, predviđeno formiranje Saveta za ekonomski razvoj koji će na strateškom i globalnom nivou donositi pravce razvoja zemlje u ekonomskom smislu.

Ministarstvo privrede počeće iduće nedelje javnu raspravu o Nacrtu zakona o ulaganjima. Javna rasprava sprovodiće se od 14. aprila do 5. maja.

Izvor: Tanjug, 13.4.2015.