Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

MINISTARSTVO RADA, ZAPOŠLJAVANJA, BORAČKIH I SOCIJALNIH PITANJA: Penzije i dalje na kućne adrese


Svi penzioneri u Srbiji koji penzije primaju na kućnu adresu i dalje će ih dobijati na taj način, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja poručujući da nijedno jedino penziono pravo neće na bilo koji način biti umanjeno.

"Nekih 450.000 penzionera koji svoje penzije primaju na kućnu adresu nastaviće tako da ih dobijaju i ubuduće i naravno da će se na prvom mestu i uvek voditi računa o onome što oni žele. Bez njihove saglasnosti nikada se ništa neće raditi", rekao je ministar.

Nedavno je posebni savetnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Vladan Manić, izneo podatak da se iz državne kase za isplatu penzija na kućne adrese korisnika izdvaja deset puta više novca, te da se zbog toga razmišlja o italijanskom modelu - ograničavanja prava penzionera, odnosno da se novim penzionerima ne dozvoli opcija primanja penzija na ruke, već da moraju da otvore tekući račun.

Ministar kaže da svi koji penzije primaju na kućnu adresu i imaju razloga za to primaće je tako dokle god budu želeli.

"Da li su to viši ili manji troškovi, to je potpuno neko drugo pitanje, ali ono što je važno to je da je interes penzionera na prvom mestu", rekao je ministar navodeći da je suštinska svrha Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja da bude na strani svojih korisnika.

Izvor: Vebsajt Politika, 11.03.2017.
Naslov: Redakcija