Zastava Bosne i Hercegovine

POČINJU SA RADOM KLUBOVI ZA ZAPOŠLJAVANJE ČIJE OPREMANJE I RAD FINANSIRA EVROPSKA UNIJA


U Srbiji počinje da radi 60 klubova za traženje posla, čije opremanje i rad finansira Evropska unija, kroz projekat "Pomoć teže zapošljivim grupama", saopštila je Nacionalna služba za zapošljavanje.

Projekat finansira Evropska unija sa 6,5 miliona evra, a sufinansira Nacionalna služba za zapošljavanje sa 3,6 miliona evra. Dodatnih 1,2 miliona evra Evropska unija ulaže u tehničku pomoć upravljanju projektom.

Projekat "Pomoć teže zapošljivim grupama" treba da doprinese smanjenju nezaposlenosti, sa fokusom na teže zapošljive grupe, a obuhvata i otvaranje 20 centara za informisanje i profesionalno savetovanje i 80 samouslužnih radnih stanica.

Kako se navodi, u decembru 2015. potpisano je 113 sporazuma sa lokalnim samoupravama o otvaranju novih jedinica za podršku nezaposlenima.

Nacionalna služba za zapošljavanje je, u okviru projekta, završila opremanje svih prostorija za otvaranje novih klubova za traženje posla, centara za informisanje i profesionalno savetovanje i samouslužnih radnih stanica.

Zaposleni u novim jedinicama odabrani su sa evidencije NSZ i posle adekvatne obuke prvi ugovori o radu potpisani su 20. juna 2016. godine. U novootvorenim jedinicama, kako navode, biće zaposleno ukupno 50 ljudi sa evidencije nezaposlenih NSZ.

Izvor: Vebsajt 021, 11.07.2016.
Naslov: Redakcija