Zastava Bosne i Hercegovine

FORUM SUDIJA SRBIJE: NA POVEćANJE EFIKASNOSTI PRAVOSUđA MOżE UTICATI MEDIJACIJA KAO ALTERNATIVAN NAčIN REšAVANJA SPOROVA


U cilju razmene iskustava i sagledavanja dosadašnjih rezultata u primeni Zakona o posredovanju u rešavanju sporova ("Sl. glasnik RS", br. 55/2014 - dalje: Zakon), 9. maja 2016. godine održan je okrugli sto, u organitzaciji Pravosudne akademije, Foruma sudija Srbije i Partnera za demokratske promene.

Okruglom stolu prisustvovao je veći broj sudija koji je izneo svoja iskustva u pogledu rešavanja sporova posredovanjem odnosno medijacijom i ukazao na problem koji se u praksi javljaju u primeni Zakona. Prisutni su imali priliku da čuju iskustva i sudija koje su u ranijem periodu kao medijatori imali rezultata i stekli veliko iskustvo, u rešavanju sporova medijacijom koja je bila organizovana u okviru Drugog opštinskog suda u Beogradu i u okviru Centra za medijaciju.

Blažo Nedić, ispred Partnera za demokratske promene, i Nebojša Đuručić ispred Drugog osnovnog suda u Beogradu prisutne su upoznali sa pilot programom koji se sprovodi uz podršku Kraljevine Holandije u saradnji Partnera za demokratske promene i Drugog osnovnog suda u Beogradu, Privrednog suda u Beogradu, Osnovnom i Višem sudu u Čačku i Advokatskoj komori Čačka.

U narednom period Forum sudija Srbije će u cilju povećanja efikasnosti srpskog pravosuđa nastojati pa promoviše i podrži medijaciju kao alternativan način rešavanja sporova.

Izvor: Facebook Forum sudija Srbije, 11.05.2016.
Naslov: Redakcija