Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

POČELE KONTROLE TURISTIČKIH AGENCIJA: I inspektori iz resora građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture će biti ocenjivani


Ministarka Mihajlović je održala sastanak sa inspektorima svih inspekcija iz resora građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koji će ubuduće u okviru ministarstva činiti poseban Sektor za kontrolu i nadzor.

Kako se navodi u saopštenju, najvažniji kriterijumi za to će biti broj izlazaka na teren i broj donetih rešenja, a od postignutih rezultata zavisi da li će biti nagrađeni ili kažnjeni.

Ona je kazala inspektorima da će najvažnija pravila, kojih će morati ubuduće da se pridržavaju, biti disciplina i ozbiljan i efikasan rad.

Mihajlovićeva je posebno naglasila važnost inspektorskog posla, pre svega zato što su u svakodnevnom kontaktu sa građanima, i zbog toga što se na osnovu njihovog rada u javnosti stvara slika celog Ministarstva.

Današnjem sastanku, koji je prvi susret ministra sa inspektorima u tom resoru u proteklih nekoliko godina, prisustvovali su

- inspektori Inspekcije za državne puteve,
- Inspekcije za drumski saobraćaj,
- Inspekcije za železnički saobraćaj,
- Inspekcije za bezbednost plovidbe,
- Građevinske inspekcije,
- Komunalne i
- Urbanističke inspekcije.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Inspekcije rada čiji će predstavnici u narednom periodu obavezno izlaziti na teren zajedno sa inspektorima svih inspekcija Ministrastva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

  • Sredinom aprila Turistička inspekcija započela je preventivnu kontrolu poslovanja turističkih agencija, pred nastupajuću letnju turističku sezonu. Kontrola se odnosi kako na agencije posrednike, tako i na agencije organizatore turističkih putovanja, izjavila je za Radio-televiziju Vojvodine načelnica novosadske Turističke inspekcije Radoslava Rončević.
Izvor: