Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NALED: 13. APRILA 2016. GODINE SEDNICA SKUPšTINE NALED-A. PRIVREDNI LIDERI, GRADONAčELNICI I PREDSTAVNICI CIVILNOG DRUšTVA, DEFISAćE REFORMSKE PRIORITE I MOGUćNOSTI ZA SARADNJU NA UNAPREđENJU POSLOVNOG AMBIJENTA


Članovi Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj (NALED), privredni lideri, gradonačelnici i predstavnici civilnog društva, defisaće reformske priorite na desetoj skupštini NALED-a koja je zakazana za sredu, 13. aprila 2016. godine, u Narodnoj banci Srbije.

Definisane reformske prioritete predložiće novoj Vladi Republike Srbije kao i mogućnosti za saradnju na unapređenju poslovnog ambijenta tokom 2016. i 2017. godine.

O zaključcima Skupštine i prioritetima reformi u Srbiji tokom 2016. i 2017. godine govoriće predsednica Upravnog odbora NALED-a Ana Brnabić i Mihajlović, a o saradnji za bolji poslovni ambijent ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat, direktor Evropske banke za obnoru i razvoj Danijel Berg, zamenik šefa Delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt i ambasador Holandije u Srbiji Henk van den Dol. 

Vladi Republike Srbije i Agenciji za privredne registre biće svečano uručen softver za elektronsko izdavanje građevinskih dozvola, saopštio je NALED.

Softver je u primeni od 1. januara 2016. godine i izrađen je u okviru projekta GIZ Otvorenog regionalnog fonda za unapređenje opštinskih usluga.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 12.04.2016.
Naslov: Redakcija