Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PORTAL SUDOVA SRBIJE PONOVO DOSTUPAN OD 24.2.2014. GODINE


Portal sudova Srbije, koji je uspostavilo Ministarstvo pravde i državne uprave Vlade Republike Srbije, biće od 24. februara ponovo javno dostupan na internet adresi www.portal.sud.rs (ONLINE)

U saopštenju ovog ministarstva navodi se da je rešenjem poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića od 12. decembra 2013. godine na Portalu sudova Srbije bila zabranjena obrada podataka o ličnosti stranaka i učesnika u postupcima pred sudovima opšte nadležnosti.

Zabrana obrade podataka o ličnosti izvršena je imajući u vidu da je obrada bila u suprotnosti sa pojedinim odredbama Zakona o zaštiti podataka o ličnosti.

Ponovnim uspostavljanjem Portala sudova Srbije svakom građaninu biće omogućen uvid u podatke sudova, uz poštovanje odredbi zakona koje garantuju zaštitu podataka o ličnosti, a u skladu sa rešenjem poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

Više informacija o dostupnim podacima na Portalu sudova Srbije može se pronaći u obaveštenju Ministarstva pravde i državne uprave koje je objavljeno na navedenom portalu, na internet adresi www.portal.sud.rs, dodaje se u saopštenju.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 12.2.2014.