Zastava Bosne i Hercegovine

SAOPŠTENJE SA SEDNICE VLADE AP VOJVODINE ODRŽANE 12.2.2014. GODINE


Vlada AP Vojvodine je na sednici, kojoj je predsedavao potpredsednik Vlade Vojvodine prof. dr Dragoslav Petrović, razmotrila i usvojila informaciju o neophodnosti intervencije u cilju ublažavanja posledica elementarnih nepogoda.

Vlada Vojvodine usvojila je na sednici mišljenje prema kojem i dalje izražava stav da iz postupka privatizacije treba izuzeti radio/televizijske stanice i druge elektronske medije, koji emituju programe na jezicima nacionalnih manjina.

Na sednici je konstatovano da je Vlada Vojvodine uputila pravovremenu pomoć opštinama na severu naše pokrajine, koje su podnele najveći teret u zbrinjavanju ljudi u okolnostima vanredne situacije, tokom nedavne zimske elementarne nepogode. Vlada Vojvodine je preko pokrajinske Direkcije za robne rezerve, Crvenom krstu u Bačkoj Topoli uputila pomoć u hrani i saniatranim artiklima u vrednosti od 400.000 dinara. Takođe, Crvenom krstu Subotice, pokrajinska Direkcija za robne rezerve je u saradnji sa Crvnim krstom Vojvodine, isporučila pomoć u prehrembenim artiklima i sredstvima za higijenu u visini od 500.000 dinara, kako bi se nadomestila hrana uzeta iz narodnih kuhinja prilikom zbrinjavanja lica prilikom vremenskih nepogoda u Vojvodini. Uz ovu pomoć, pokrajinska Vlada je na sednici zaključila da se u cilju pomoći najugroženijim institucijama i kategorijama u pokrajini, koje su uputile zahtev, interveniše robom iz robnih rezervi AP Vojvodine i robom iz povraćaja po osnovu Programa o sufinansiranju proizvodnih pogona na teritoriji AP Vojvodine, čiji je nosilac Pokrajinski sekretarijat za nauku i tehnološki razvoj. Tako će se pomoć u prehrambenim i sanitarnim artiklima u vrednosti od 4.870.000 dinara uputiti i Centru za socijalni rad Sente, Opštini Inđija za pomoć najugroženijim porodicama, Rehabilitacionom centru Duga iz Novog Sada, Domu učenika srednjih škola "Nikola Vojvodić" u Kikindi i Gerontološkom centru u Vršcu.

Vlada Vojvodine donela je rešenje na osnovu kojeg će Naučnom društvu vojvođanskih Mađara iz Novog Sada biti upućena pomoć od milion dinara. Pomoć je namenjena finansiranju dela troškova organizovanja naučnog savetovanja povodom Dana mađarske naučnosti, izdavanja naučnih publikacija i za ostale troškove funkcionisanja Društva.

Izvor: Vebsajt Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, 12.2.2014.