Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

KOMISIJA ZA SPROVOĐENJE NACIONALNE STRATEGIJE REFORME PRAVOSUĐA: Sudovima koji su to tražili odobreno je zapošljavanje sudijskih pomoćnika na određeno vreme, kako bi se smanjilo kašnjenje okončanja sudskih procesa zbog manjka administrativnog osoblja. Za predsednika Komisije na period od godinu dana, izabrana je Republički javni tužilac Zagorka Dolovac, a njen zamenik biće direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić


Svim sudovima koji su to tražili odobreno je zapošljavanje sudijskih pomoćnika na određeno vreme, kako bi se smanjilo kašnjenje okončanja sudskih procesa zbog manjka administrativnog osoblja, izjavila je ministarka pravde, Nela Kuburović.

Ministarka je na 26. sednici Komisije za sprovođenje Nacionalne strategije reforme pravosuđa, naglasila da je sačuvan broj zaposlenih u pravosuđu, ali i da nema novog zapošljavanja na neodređeno vreme.

Predsednik Vrhovnog kasacionog suda, Dragomir Milojević, izneo je podatak da 30 odsto izrečenih predmeta stoji u toj instituciji zbog nedostatka administrativnog osoblja, istakavši da slični problemi postoje i u ostalim sudovima.

Na sednici je za predsedavajućeg te komisije u narednih godinu dana izabrana Zagorka Dolovac, republički javni tužilac i predsednik Državnog veća tužilaca.

Za zamenika predsedavajućeg Komisije za sprovođenje Nacionalne strategije reforme pravosuđa izabran je Nenad Vujić, direktor Pravosudne akademije.

Na dnevnom redu sednice, pored ostalog, bilo je i razmatranje kvartalnog izveštaja relevantnih subjekata za II i III kvartal 2016. godine, te izbor članova pojedinih radnih tela.

Izvor: Vebsajt Vlade, 09.12.2016.
Naslov: Redakcija