Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NARODNA SKUPŠTINA RS: ODBOR ZA KULTURU I INFORMISANJE UTVRDIO LISTE KANDIDATA ZA čLANOVE SAVETA REGULATORNOG TELA ZA ELEKTRONSKE MEDIJE I PROGRAMSKOG SAVETA JAVNE MEDIJSKE USTANOVE RADIO-TELEVIZIJA SRBIJE


Na sednici Odbor za kulturu i informisanje, održanoj 9. septembra 2016. godine, utvrđena je lista kandidata za članove Saveta Regulatornog tela za elektronske medije, kao i liste organizacija koje zajedno čine jedinstvenog ovlašćenog predlagača.

Većinom glasova Odbor je utvrdio listu kandidata za člana Saveta regulatornog tela za elektronske medije koje predlaže nadležni odbor Skupštine AP Vojvodine, a to su Siniša Isakov i Đorđe Vozarević.

Odbor je utvrdio listu organizacija koje zajedno čine jedinstvenog ovlašćenog predlagača, a to su Društvo novinara Vojvodine, Udruženje radio stanica RAB Srbije i Udružene radio-televizijske stanice Srbije.

Većinom glasova utvrđena je lista kandidata za člana Saveta regulatornog tela za elektronske medije, koji predlažu organizacije koja zajedno čine jedinstvenog ovlašćenog predlagača, a na kojoj se nalaze kandidati Milan Petković, Biljana Ratković Njegovan, Goran Peković i Velimir Milošević.

Odbor je utvrdio 16. septembar 2016. godine, kao datum održavanja sastanka sa organizacijama koje zajedno čine jedinstvenog ovlašćenog predlagača.

Odbor je utvrdio i listu kandidata koji ispunjavaju uslove javnog konkursa za izbor kandidata za članove Programskog saveta Javne medijske ustanove Radio-televizija Srbije. Utvrđena je lista od 29 kandidata, od kojih će Upravni odbor RTS-a izabrati 15 članova za svoj Programski savet.

Pod tačkom razno predsednica Odbora informisala je članove da predsednik Komisije za kategoriju elektronskih medija Dinko Gruhonjić, Odboru nije dostavio tražene informacije o načinu raspodele sredstava po Konkursu za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja u 2016. godini, a koje je Odbor zatražio 28. jula. Isti zahtev upućen je i ministarstvu kulture i informisanja i tadašnjem ministru Ivanu Tasovcu, koji je tražene informacije dostavio Odboru. Kako Gruhonjić u ime Komisije nije dostavio tražene informacije, uslovi za raspravu nisu ispunjeni.

Izvor: Press služba Skupštine Srbije, 09.09.2016.
Naslov: Redakcija