Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

RIK DODELILA ŠEST POSLANIČKIH MANDATA


Republička izborna komisija jednoglasno je donela odluku o dodeli mandata za šest narodnih poslanika radi popune upražnjenih poslaničkih mesta u Skupštini Srbije.

RIK je dodelio mandat Stanislavi Janošević, Nenadu Mitroviću,Ivanu Baueru, Jovanu Jovanoviću, Draganu Vesovićuć i Bajri Gegiću, koji će na tim mesti zameniti Aleksandra Vučića, Ljiljanu Đurović, Rasima Ljajića, Svetlanu Kozić, Biljanu Rubaković i Sulejmana Ugljanina.

Skupština Srbije je ranije danas, na prvoj posebnoj sednici, konstatovala da je narodnim poslanicima Vučiću, Ljajiću i Đurović, Kozić, Rubaković i Sulejmanu Ugljaninu prestao mandat narodnog poslanika danom podnošenja ostavke.

RIK je konstatovao i da je Minela Kalender, kandidat za narodnog poslanika na izbornoj listi prethodno izjavila da ne prihvata dodeljivanje mandata narodnog poslanika. 

RIK je doneo rešenje i o dodeli mandata članu Nacionalnog saveta radi popune upražnjenog mesta u Nacionalnom savetu albanske nacionalne manjine tako da će umesto Ljujzima Sahitija, koji je preminuo, na tom mestu biti Emine Sinani.

Izvor: Tanjug, 10.08.2016.