Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKON O NAČINU ODREĐIVANJA MAKSIMALNOG BROJA ZAPOSLENIH U JAVNOM SEKTORU: NAKON FORMIRANJA NOVE VLADE RS BIćE NASTAVLJEN PROCES RACIONALIZACIJE U JAVNOM SEKTORU


Nastavak procesa racionalizacije u javnom sektoru sačekaće novu Vladu Republike Srbije i od tog procesa se neće odustati, izjavio je državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Željko Ožegović.

On je rekao da bi Zakon o načinu određivanja maksimalnog broja zaposlenih u javnom sektoru ("Sl. glasnik RS", br. 68/2015 - dalje: Zakon)trebalo da omogući i optimizaciju u samoj upravi, odnosno valjanu preraspodelu kadrova.

"Posmatrajući iznutra sve procese, videlo se da nismo imali optimalno raspoređene kadrove za ključne funkcije i poslove, što treba da se sprovede u narednom periodu i upravo je to važno i na tome je bio akcenat", rekao je Ožegović.

Kako je naveo, "akcenat nije stavljen samo na otpuštanje nego i preraspodelu resursa da bi se lakše postigli svi planirani zadaci".

On je podsetio da su predlozi za sistematizacije još pre izbora počeli da stižu Vladi Republike Srbije.

"Onda su bili raspisani izbori i nastavak tog procesa će sacekati novu Vladu, ali u svakom slucaju Vlada neće odustati od tog procesa i on će biti sproveden u skladu sa Zakonom", rekao je Ožegović.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 11.05.2016.
Naslov: Redakcija