Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VLADA APV: USVOJEN AKCIONI PLAN ZAPOšLJAVANJA U AP VOJVODINI ZA 2016. GODINU


Pokrajinska vlada je na sednici održanoj 10. februara 2016. godine usvojila Akcioni plan zapošljavanja u AP Vojvodini za 2016. godinu, za koji je u pokrajinskom budžetu obezbeđeno 183 miliona dinara. Akcionim planom je predviđen nastavak programa i mera, koje se sprovode već nekoliko godina, i čija realizacija omogućava održivo povećanje zaposlenosti na teritoriji AP Vojvodine.

Kako je predviđeno, u 2016. godini biće subvencionisano samozapošljavanje nezaposlenih lica, u iznosu od 160 hiljada dinara za otvaranje radnji i preduzeća. Obezbeđene su i subvencije poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica u iznosu od 140 hiljada dinara, kao i sredstva za finansiranje programa stručne prakse visokoobrazovanih mladih nezaposlenih ljudi u Vojvodini, u trajanju od godinu dana i za program javnih radova.

Članovi Pokrajinske vlade prihvatili su i Izveštaj o stanju prirode u AP Vojvodini za period od 2010. do 2014. godine, koji je sačinio Pokrajinski zavod za zaštitu prirode. Izveštaj sadrži pregled uticaja na prirodu i korišćenje prirodnih resursa, mehanizme zaštite prirode, edukaciju, informisanje i učešće javnosti, te analizu sprovođenja Strategije biološke raznovrsnosti Republike Srbije.

Kako je navedeno, u Autonomnoj pokrajini Vojvodini je, u izveštajnom periodu, povećana površina pod zaštitom za 15.700 hektara. Za 20 odsto je povećan broj zaštićenih područja, kojih trenutno ima 134. Najveći iskorak u Vojvodini, u odnosu na ostale delove Srbije, jeste uspostavljanje ekološke mreže, u skladu sa evropskim standardima u ovoj oblasti.

Izveštaj o stanju prirode u AP Vojvodine za period od 2010. do 2014, sastavni je deo Izveštaja o stanju prirode u Republici Srbiji za isti period.

Izvor: Vebsajt Vlada AP Vojvodine,10.02.2016.
Redakcija