Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

MINISTARSTVO PRIVREDE: JAVNI POZIV LOKALNIM SAMOUPRAVAMA ZA PRIJAVU INFRASTRUKTURNIH PROJEKATA U 2016. GODINI. ROK ZA PRIJAVU PROJEKATA 23. FEBRUAR 2016. GODINE


Ministarstvo privrde uputilo je javni poziv lokalnim samoupravama za prijavu infrastrukturnih projekata koji će se u 2016. finansirati u okviru Programa podrške unapređenja lokalne i regionalne infrastrukture – "Gradimo zajedno" i Programa za podršku unapređenja privrednog ambijenta u cilju privlačenja investicija.

U okviru ova dva programa Ministarstvo privrede će sa milijardu dinara sufinansirati izgradnju i opremanja industrijskih i poslovnih zona koje će doprineti boljem poslovnom okruženju i privlačenju investitora, ali i izgradnju i obnovu saobraćajnica, škola, vrtića, objekta zdravstvene i socijalne zaštite i građevina od kulturno – istorijskog značaja.

Ministarstvo će sufinansirati projekte u iznosima od 50 odsto vrednosti projekta za Program "Gradimo zajedno" i 60 odsto od vrednosti projekta za Program podrške unapređenju privrednog ambijenta, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost projekta.

Rok za prijavu projekata je 23. februar 2016. godine.

Izvor: Vebsajt Ministarstvo privrede, 10.02.2016.
Redakcija