Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SEDNICA VLADE APV: DONET PRAVILNIK O NAčINU REALIZACIJE PROGRAMA I PROJEKATA U 2015. GODINI


Pokrajinska vlada donela Pravilnik o načinu realizacije programa i projekata u 2015. godini, čija je realizacija započeta iz sredstava Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine.

Radi se, za sada, o 36 projekta, koji u pogledu dokumentacije ispunjavaju sve uslove da bude nastavljeno njihovo finansiranje preko pokrajinske Uprave za kapitalna ulaganja. Njihova vrednost iznosi 881,23 miliona dinara. Među projektima su: postrojenje za preradu vode u Inđiji, poslovni inkubator u Senti, obilaznica kod Ade, brza saobraćajnica Ib reda br.13 na putu Novi Sad-Ruma, medicinska oprema za bolnice u Zrenjaninu i Kikindi, radovi na Domu zdravlja u Srpskoj Crnji, idejni projekat rekonstrukcije Internističkog bloka Opšte bolnice u Pančevu, nastavak adaptacije zgrade Narodnog pozorišta u Subotici i drugi.

Data je i saglasnost na programe rada i finansijske planove za 2015. godinu više pokrajinskih institucija i ustanova kulture.

Programom rada Pokrajinskog fonda za razvoj poljoprivrede za 2015.godinu predviđena su sredstva namenjena za kreditiranje poljoprivredne proizvodnje u iznosu od 593 miliona dinara.

Za realizaciju planiranih aktivnosti Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, planirana su sredstva u iznosu od 55 miliona dinara. 

Izvor: Vebsajt Pokrajinske vlade, 11.02.2015.