Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SARADNJA SA CIVILNIM SEKTOROM BITNA ZA EVROPSKE INTEGRACIJE


Organizacije civilnog društva od velikog su značaja za proces evropskih integracija Srbije i odluke koje se donose i dokumenta koja se usvajaju na tom putu ne treba donositi bez konsultacija i saglasnosti sa njima, zaključak je sastanka Zajedničkog konsultativnog odbora predstavnika civilnog društva u Srbiji i EU.

Predstavnici Vlade Republike Srbije, sindikata i EU zaključili su da je Srbija mnogo toga uradila i unapredila dijalog sa civilnim sektorom, ali na tome treba još raditi.

- Mi smo partneri, naši problemi su zajednički, pa i rešenja treba da budu zajednička - rekao je državni sekretar u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nenad Ivanišević na skupu održanom u Palati "Srbija".

Zamenik šefa delegacije EU u Srbiji Oskar Benedikt ocenio je da je Srbija u protekle tri godine dosta uradila na svom evropskom putu, a posebno kada je reč o odnosima sa susedima i stabilnosti u regionu.

- U tome je i bitna uloga civilnog sektora, na putu do civilizovanog društva - naveo je Benedikt.

Šefica pregovaračkog tima Srbije u procesu pridruživanja EU, Tanja Miščević, istakla je da se sve što Srbija prosleđuje Briselu, svaka strategija ili akcioni plan, donosi uz razgovore sa civilnim sektorom i da Srbija namerava da u procesu EU integracija produbljuje saradnju sa civilnim sektorom.

Izvor: Vebsajt Blic, 07.10.2016.