Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

ZAKLJUČENO DEVETO VANREDNO ZASEDANJE NARODNE SKUPŠTINE RS U 2014. GODINI: USVOJEN NIZ ZAKONA NEOPHODNIH ZA REFORMU DRżAVNE UPRAVE


Petog dana rada, 10. septembra, Narodna skupština započela je i do kraja rada zaključila pretres u pojedinostima o Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnim službenicima, Predlogu zakona o izmeni i dopuni Zakona o platama državnih službenika i nameštenika, Predlogu zakona o dopunama Zakona o platama u državnim organima i javnim službama i Predlogu zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnoj upravi.

Narodna skupština obavila je i pretres u pojednostima o Predlogu zakona o izmeni Zakona o zdravstvenom osiguranju.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu u načelu i pojedinostima, potpredsednik Narodne skupštine Igor Bečić odredio je sredu, 10. septembar 2014. godine, sa početkom u 16.45 časova, kao Dan za glasanje o predlozima zakona iz tačaka 1, 3, 4, 5, 6. i 7. dnevnog reda Devetog vanrednog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2014. godini.

U Danu za glasanje, 10. septembra, Narodna skupština je, većinom glasova narodnih poslanika, usvojila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju.

Narodna skupština je, većinom glasova narodnih poslanika, usvojila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnim službenicima, Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o platama državnih službenika i nameštenika, Predlog zakona o dopunama Zakona o platama u državnim organima i javnim službama i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o državnoj upravi.

Većinom glasova narodnih poslanika usvojen je i Predlog zakona o izmeni Zakona o zdravstvenom osiguranju.

Narodna skupština je u Danu za glasanje odlučivala o povredama Poslovnika na koje su ukazivali narodni poslanici tokom zasedanja, i odlučila da ni u jednom slučaju odredbe Poslovnika nisu bile povređene.

Pošto je Narodna skupština obavila raspravu i odlučivanje o svim tačkama dnevnog reda, potpredsednik Narodne skupštine Igor Bečić zaključio je Deveto vanredno zasedanje Narodne skupštine Republike Srbije u 2014. godini.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 10.9.2014.