Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

KOMORA IZVRŠITELJA POZDRAVILA IMENOVANJE NOVE MINISTARKE


Predsednica Komore izvršitelja Srbije Aleksandra Trešnjev pozdravila je danas imenovanje Nele Kuburović za ministra pravde u novoj Vladi Srbije, napominjući da će novo ministarstvo imati punu podršku i konstruktivnog saradnika u Komori izvršitelja, saopšteno je iz Komore.

"Imenovanje Nele Kuburović je odlična vest za pravosudni sistem Srbije. Ona je vrhunski profesionalac, odlično poznaje funkcionisanje pravosuđa i ima veliko poštovanje za sve pravosudne profesije", navela je Trešnjev.

Ona je ukazala da je Kuburović blisko sarađivala sa Komorom u procesu donošenja novog Zakona o izvršenju i obezbeđenju ("Sl. glasnik RS", br. 106/2015) prošle godine, koji je jedan od najznačajnijih sistemskih zakona, napominjući da je Kuburović u velikoj meri zaslužna za sva kvalitetna rešenja tog zakona.

"Od Komore izvršitelja novo ministarstvo će imati punu podršku i konstruktivnog saradnika za dalje unapređivanje sistema izvršenja, a u cilju postizanja najvećeg stepena efikasnosti i pravne sigurnosti za sve građane i privredne subjekte u Srbiji", navela je Trešnjev.

Nela Kuburović je kanditat za ministra pravde u novoj Vladi Srbije, a do sada je radila kao pomoćnik ministra za pravosuđe.

Izvor: Tanjug, 10.08.2016.