Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

U PRIPREMI IZMENE PORESKOG POSTUPKA: RAZVOJ POSLOVANJA OTEżAVAJU SKUPE PORESKE PROCEDURE, NETRANSPARENTAN PORESKI SISTEM, PROBLEM NEEFIKASNE ADMINISTRACIJE KADA JE U PITANJU POVRAćAJ PDV-A, PREVELIKI PARAFISKALNI NAMETI, POSEBNO VISOKE FIRMARINE


U narednom periodu Srbiju očekuju promene u poreskom postupku, imajući u vidu da Poreska uprava u okviru poslova državne uprave vodi i prvostepeni i drugostepeni poreski postupak, najavio je ministar finansija, Dušan Vujović, na sastanku Saveta mešovitih komora u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Predstavnici ovih udruženja predočili su Vujoviću da razvoj poslovanja otežavaju komplikovane i skupe poreske procedure, netransparentan poreski sistem, neadekvatno organizovana i nedovoljno obučena poreska administracija.

Ukazano je i na problem neefikasne administracije kada je u pitanju povraćaj PDV-a, a problem firmama predstavljaju i preveliki parafiskalni nameti, posebno visoke firmarine. Predstavnici mešovitih komora zatražili su unapređenje i modernizaciju rada inspektora i veću transparentnost.

Predsednik PKS, Marko Čadež, rekao je da će PKS i Ministarstvo finansija u narednih sedam do 10 dana formirati radnu grupu koja će kontinuirano razmatrati inicijative privrede u vezi sa fiskalnim, poreskim sistemom i carinskim pitanjima.

Izvor: Vebsajt Privredna komora Srbije, 07.07.2016.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija