Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

RADOVI NA REKONSTRUKCIJI SUDSKE ZGRADE U USTANIČKOJ ULICI ZA SMEŠTAJ CELOG PREKRŠAJNOG SUDA U BEOGRADU POČINJU KRAJEM MAJA


Radovi na rekonstrukciji sudske zgrade u Ustaničkoj ulici za smeštaj celog Prekršajnog suda u Beogradu počinju krajem maja, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu pravde.

Zbog radova su, kako su ukazali u Ministarstvu, parnična odeljenja Drugog i Trećeg osnovnog suda u Beogradu već premeštena i rade u sudskoj zgradi u Ulici Paljmira Toljatija na Novom Beogradu (bivši Četvrti opštinski sud).

Nakon završetka radova u Ustaničkoj ulici, Prekršajni sud, koji trenutno radi na 14 različitih lokacija u gradu, biće smešten na jednom mestu.

To će kako ističu u ministarstvu, olakšati ne samo rad i funkcionisanje suda, već i dostupnost suda građanima.

Ministarstvo prave podseća da su 20. aprila počeli su radovi na rekonstrukciji zgrade bivšeg Vojno-tehničkog instituta u Katanićevoj ulici za potrebe Drugog osnovnog suda u Beogradu, Drugog osnovnog javnog tužilaštva, Apelacionog javnog tužilaštva, Republičkog javnog tužilaštva i Državnog veća tužilaca.

To znači da će po okončanju radova, i parnično i krivično odeljenje Drugog osnovnog suda biti smešteni u budućoj sudskoj zgradi u Katanićevoj.

Za kompletan Treći osnovni sud (i parnično i krivično odeljenje) predviđena je sudska zgrada na Novom Beogradu u Palmira Toljatija (bivši četvrti opštinski sud) koja će u dogledno vreme, takođe biti rekonstruisana.

Građanska odeljenja Prvog osnovnog suda u Beogradu sada su kompletirana zajedno sa izvršnim odeljejnjem, i smeštena u nekadašnjoj zgradi Aeroinžinjeringa, u Bulevaru Nikole Tesle 42a.

Krivicno odeljenje Prvog osnovnog suda u Beogradu ostaće u Palati pravde u Savskoj ulici gde se i sada nalazi, napomenuli su u Ministarstvu pravde.

Izvor: Vebsajt Večernje novosti, 9.5.2015.