Zastava Bosne i Hercegovine

SRPSKA ASOCIJACIJA MENADŽERA POSTALA ČLANICA EVROPSKE MENADŽMENT ASOCIJACIJE


Srpska asocijacija menadžera (SAM) postala je članica Evropske menadžment asocijacije (EMA), saopšteno je iz tog domaćeg udruženja.

Milan Petrović, predsednik Srpske asocijacije menadžera, kaže da je članstvo u Evropskoj asocijaciji menadžera od izuzetnog značaja za SAM, a posebno je ponosan što su poziv za članstvo dobili baš u godini kada proslavljaju 10 godina postojanja.

"To je priznanje da su naši napori i aktivnosti koje su usmerene ka profesionalnom razvoju menadžera i unapređenju poslovnog i životnog ambijenta prepoznati i van granica Srbije", istakao je Petrović.

Prva aktivnost u koju će SAM biti uključen kao član EMA je partnerstvo u organizovanju prvog Kongresa evropskih menadžera u Budvi 6. i 7. juna 2016. godine.

Kongres organizuje Asocijacija menadžera Crne Gore pod pokroviteljstvom Vlade Crne Gore, dok su partneri, pored SAM-a i EMA, i Evropska konfederacija menadžera (CEC), Hrvatska asocijacija menadžera i preduzetnika CROMA i Helenik Menadžment Asocijacija.

"Članstvo u Evropskoj menadžment asocijaciji pružiće mogućnost za dalji rast i razvoj SAM-a. Našim članovima omogućiće razmenu iskustava sa profesionalnim menadžerima koji rade u uspešnim kompanijama širom Evrope, a samoj asocijaciji otvoriće put ka novim zajedničkim projektima", smatraju u SAM-u.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 08.04.2016.