Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

KONFERENCIJA "EUPRAVA KAO TEMELЈ SAVREMENE DRŽAVE" 10. DECEMBRA 2015 GODINE: Skup će biti posvećen potrebama građana i predstavnika privrednog sektora za kvalitetnim i modernim državnim elektronskim servisima


Konferencija "eUprava kao temelј savremene države" biće održana, 10. decembra 2015. godine, sa početkom u 9 časova u beogradskom hotelu "Metropol", u organizaciji Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, Direkcije za elektronsku upravu i Američke privredne komore u Srbiji.

Nakon svečanog otvaranja i pozdravne reči organizatora i počasnih gostiju : dr Kori Udovički, ministarke državne uprave i lokalne samouprave, Nikole Selakovića, ministra pravde, Siniše Malog, gradonačelnika Grada Beograda, Dušana Stojanovića, direktora Direkcije za elektronsku upravu i Gregora Viranta, predstavnika gostujuće e-Uprave, biće održane i dve panel diskusije - Zašto nema jakog privatnog sektora bez funkcionalne eUprave i značaj "open data" na temelјima mGovernment rešenja za građane Srbije.

Ovogodišnji skup, organizovan povodom prvog zvaničnog obeležavanja Dana eUprave, u potpunosti će biti posvećen potrebama građana i predstavnika privrednog sektora za kvalitetnim i modernim državnim elektronskim servisima.

Među brojnim panelistima naći će se predstavnici najuglednijih domaćih i stranih kompanija, te će okuplјeni imati priliku da, kroz interesantne primere iz svakodnevnog poslovanja, čuju kako sada izgleda komunikacija između države i privrednog sektora i kako bi ona mogla da se pobolјša kroz upotrebu elektronskih servisa.

Kroz razgovor o "open data" na temelјima mGovernment rešenja gosti će saznati koliko su otvoreni podaci značajni, ne samo za poslovanje privatnog sektora i države, već i za građane Srbije, kao krajnje korisnike.

Izvor: Vebsajt Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, 09.12.2015.
Naslov: Redakcija