Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SKUPŠTINA RS: AMANDMANI NA PREDLOG IZMENA ZAKONA O VISOKOM OBRAZOVANJU I POSTAVLJANJE PITANJA VLADI RS


Skupština Srbije počela je pretres ukupno 72 amandmana na predlog izmena Zakona o visokom obrazovanju, pošto su poslanici iskoristili pravo po Poslovniku da svakog utorka postavljaju pitanja vladi i traže objašnjenja.

Od 72 amandmana koje su podneli narodni poslanici, vlada i Odbor prihvatili su šest poslaničkih i dva amandmana Odbora. O tim amandmanima se zbog toga ne raspravlja

Poslanici Skupštine Srbije  su, u delu sednice za postavljanje pitanja vladi, izrazili nezadovoljstvo što pojedini infrastrukturni radovi nisu završeni, nedostatkom reakcije nadležnih na formiranje divljih deponija, rastom kursa dinara, ukazujući i da su neka od tih pitanja postavljena još pre nekoliko meseci.

"Radovi na Žeželjevom mostu su trebali da budu završeni u novembru 2013. godine, a do sada je izvedeno 27 odsto predviđenih radova. Gradilište izgleda sablasno, u cevi su se uselili beskućnici, a radnika nema na vidiku, rekao je Veselinović u parlamentu.

On je upitao da li će ugovor sa izvođačem biti raskinut, kao i kada će biti završen most ako se raspiše tender za izbor novog izvođača?

Drugo pitanje je šta se dešava sa mostom kod Beške, most je obnovljen, ali je posle toga veoma brzo zatvoren zbog nekvalitetnih radova.

Jedno pitanje bilo je upućeno i guvernerki NBS Jorgovanki Tabaković, šta će učiniti da se stabilizuje kurs dinara imajući u vidu, kako je rekao Veselinović, da je ovih dana došao do 119 dinara za evro.

Gordana Čomić postavila je pitanje koje je, kako je navela, ministarki poljoprivrede i ekologije postavljeno još pre nekoliko meseci, a tiče se divlje deponije kod Novih Banovaca na autoputu Beograd-Novi Sad.

Poslanik Vladimir Đukanović pohvalio je rad ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića podsetivši da su rešeni slučajevi koji su potresali javnost i pitao dokle se stiglo sa istragom u vezi sa Razvojnom bankom Vojvodine iz koje se "novac izvlačio po partijskoj liniji.

Izvor: