Zastava Bosne i Hercegovine

VLADA RS: SASTANAK SAVETA KOORDINACIONOG TELA ZA PROCES PRISTUPANJA SRBIJE EU 10. JULA 2015. GODINE


Sastanak Saveta Koordinacionog tela za proces pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji biće održan u petak, 10. jula 2015. godine, u 13 časova, u sali 470 u Palati Srbija, Bulevar Mihajla Pupina 2.

Sastanku će predsedavati ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za evropske integracije, Jadranka Joksimović.

Tom prilikom biće razmotren pregled stanja u procesu pregovora o pristupanju Srbije Uniji, upoznavanje sa planom revizije Nacionalnog programa za usvajanje pravnih tekovina EU, kao i status programiranja i sprovođenja IPA.

Takođe, biće reči i o koordinaciji komunikacionih aktivnosti u pristupanju Srbije EU i reformi državne uprave – izazovima evropskih integracija u uslovima fiskalne konsolidacije.

Savet Koordinacionog tela, pored Joksimović, čine i direktor Kancelarije za evropske integracije, šef Pregovaračkog tima, predsednici pregovaračkih grupa i državni sekretari iz ministarstava čiji predstavnici ne rukovode pregovaračkim grupama.

U sastavu Saveta su i predstavnik Narodne banke Srbije, zamenik direktora i koordinator za fondove Evropske unije u Kancelariji za evropske integracije, kao i predstavnik Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo.

Kontakt osoba za detaljnije informacije je Slobodan Aleksić, brojevi telefona: 011/30-61-221 i 064/24-78-205. Akreditovanje traje do petka, 10. jula 2015. godine, u 10 časova, na imejl: saleksic@seio.gov.rs.

Izvor: Press služba Vlade Srbije, 09.07.2015.