Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PROJEKAT "MEDIJSKE POSETE EVROPSKOJ UNIJI": PRILIKA ZA NOVINARE IZ SRBIJE DA POSETE ZEMLJE EU


U ime Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Britanski savet realizuje dvogodišnji projekat "Medijske posete Evropskoj uniji" - tematske posete novinara nekim od država članica EU.

Program je namenjen novinarima informativnih redakcija iz Srbije koji izveštavaju o temama i pitanjima relevantnim za proces evropskih integracija. Program je namenjen novinarima tradicionalnih i digitalnih medija iz Srbije i, kako navode u Britanskom savetu, na mnogo načina nudi mogućnost obogaćivanja programa i sadržaja.

Od programa "Medijske posete Evropskoj uniji", u Britanskom savetu očekuju da omogući građanima Srbije da čitaju, gledaju i slušaju raznovrsnije sadržaje i vesti o iskustvima EU u procesu reformi kao i da bolje razumeju različite aspekte procesa pristupanja EU.

Novinarima iz Srbije, program nudi jedinstvenu priliku da kreiraju kvalitetan sadržaj u duhu istraživačkog novinarstva nudeći im pomoć pri identifikovanju i kontaktiranju relevantnih ljudi, institucija i zvaničnika iz Evrope, kažu organizatori.

Cilj ovih putovanja je, kako se navodi, da novinari dobiju informacije i utiske iz prve ruke o predloženim temama iz izabrane evropske zemlje kao i da im ta iskustva pomognu u poređenjima i analizi tih tema u Srbiji. Program finansira Evropska unija, a traje od januara 2015. do decembra 2016. godine.

Izvor: Vebsajt British concil, 09.07.2015.